Translate

2012. október 31., szerda

Link Within

Kérdezném a tanya lakóközösségét, ki tudna segíteni a Linkwithin plugin ügyében. Látom, Pipitérkénél ott vírítanak a blogbejegyzései alján a más blogbejegyzéseire utaló kis blog ikonocskák, mint hivatkozások. Rendszerint 3, de akár lehetne több is, kinek-kinek a vérmérsékletét tekintve. Gondoltam én, tanyalakó, hogy felugrék a nemes hunlapra, osztánn, kitőttöm amit ki köll, és máris kapom a kis beépülő modult. De, nem így vala a dolog mikéntje, ahogy én azt eccerű eszemben kigondútam... Mert, a küldő gomb, pirosra vált, és nem küldi, mit kéne neki. Aszongya az üzenet, hogy zárt blogra ez nem alkalmazható! ??? Kérdem én a kedvenc verágomtúl, hogy miként mesterkedte be e dógot, űhozzájja? Várja az okos tanácsotaz egykori kalapos-bajcos tanyagzda: Lajos

31 megjegyzés:

  1. Szép jó reggelt Lacikám! Látom dolgozgatsz a blogodon köszi, hogy a szinen változtattál, ez már jobb. Most elmondom, hogy látom én a formát, a jobb széléből csak a beirásból a sor elején 3 betünyi látszik, a csuszkával kell utána mennem, valahogy megnyujtódott az oldal. Na jó tudom ez nem szakszerü kifejezés, de ennyit az én tudományomról. De, hogy valami szétkapja az oldalt az biztos. Ahogy ismerlek ezt is megoldod.Majd jön Pipitér és majd ő megmondja a "tutit" a feltett kérdésedre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, és szép jó estét Zsókám! Igen, kicsit pofoztam a gyári szürkeségen, mondván kicsit feldobjuk a külcsínyt! :)) Hogy túlon túl is feldobtam? Ezek szerint, jó magasra dobhattam! :))) Jó, hogy írod, maár akkor gondoltam rá, mikor buheráltam, hogy lehet, egy kisebb szélességre beállított képernyőn, nem lesz látható egyben a képoldal. ezek szerint nálad kis felbontásra van a képernyő beállítva. Ha ezen tudnál növelni, biztosan bele is férne egyben. Ha, nem sikeredik, majd szűkítek az oldal szélességén.

      Törlés
  2. http://www.linkwithin.com/learn

    Itt a link, melynek 4 lehetséges sorát ki kell értelemszerűen, naggggyon bölcsen tölteni.
    1.A blogod email címe
    2.linkje
    3.nagyon ügyesen odatenni a választási lehetőségek közül, hogy "blogger"
    4.végül kiválasztani hány ablakot akarsz. Az én pipitér szerénységem 3-t óhajtott!:-)
    (De ezt úgyis tudod, azért írtam le, hátha másnak is kell majd idővel.)

    Kitöltve ezeket a sorokat már rendben is a terv és az ő megvalósítása.
    Azt meg nem tudom, hogy zárt blogra, mi az előírás, mert az enyém nyitott. Ki kellene nyitni a tanyaajtódat, mert írod, hogy nem koppant rád senki, de hogy is koppanthatna azon a dicső ajtón bárki is, ha be van riglizve, és talán már be is rozsdásodott, mert Drága Zsókán és rajtam kívül, ki zörget meg téged különben!Miért is tetted zárttá? Nme szemrehányás, csak nemesen egyszerű kérdés tőlem.
    Mondta mindezt:a Pipitér

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, ennyit azért kinéztél szerény személyemből, hogy ki tudok tölteni értelemszerűen egy ilyen kis mórickát!? :))) Minden úgy volt kitöltve, haogy voltál kedves ezt nekem lebötűzni itt! :)) Hogy miért van a tannya nagyajtaja bezárva? Hmmm. Tudod, rossz emlékeim vannak, hajdani WL-os korszakunkból, és nem akartam átjáróházat csinálni új és kicsi tanyánkból... Amúgy, nem teljesen zárt, csak meghívással jöhetnek ide a tagok. Mikor egy blogbejegyzésem elkészül, a G+ os megosztás szerint, egy kialakított körrel megosztom mindig az írásomat, blogomat. Az más kérdés, hogy az aki nem G+ -os, az látja e lakólamat, új cirásás tanyánkat?! Eddig még senki nem jelentkeztt be, csapódott ide. ez a G+ kicsit bezavarhat a dologba, de majd kikristályosodik ez is. Na, azért, mivel ilyen szépen vezetted fel a kérdést, megprbálkozom egy időre nyilvánossá tenni a blogomat, és majd a tapasztalatokat begyűjtve, meglátom a hogyan továbbot! Köszönet Pipitérek gyöngyének! :)

      Törlés
    2. Kérdésedre válaszolva: Igen, kinéztem belőled!
      Elnézést, hogy a segítőszándékommal túlzásba estem.

      Törlés
    3. Jaj, az istenért, meg ne sértődj Pipitérkém! Tudom, hogy kinézted belőlem, és én kérdeztem a dolgot Tőled, és Te teljes jóindulattal válaszoltál is nekem! :) Köszönöm is nagyon, bár, a "kinézéssel" jól beenéztem magam! :)) Azért is értetlenkedtem a dologban, mert, magam is átálítottam, már akkor a blogot nyilvánosra, és mégsem láttam az eredményt! Lehet, nem vártam eleget, még aktualaizálódik a változtatás, és ezért. Most is először, a szokásos üzenetet írta volna ki, de hirtelen mégegy klikk, és láss csodát, elfogadta a kérésemet! Máskor is ess csak ilyen túlzásokba, én meg önkéntes kukorica térdeplést vállalok az udvariatlanságomért. :))

      Törlés
    4. Hol is van a sértődős Pipitér?:-) Én nem látom!
      A kukorica pedig majonézesen egy kis kaporra salátaként inkább jöhet nekem, mint büntiként bárki számára!
      Erről ennyit!:-)

      Törlés
    5. Azért azt a kukoricára való térdeplést ne vessük el teljesen, ja hogy majonézes? nem baj, nehezebb rajta térdepelni, mert csúszik. Valaki akaratán kivül is rászolgálhat!:)))

      Törlés
    6. Ejnye, Zsóka nénnye! Má magi mé akar éngemet megbüntizteni, a csúszkás kukoricájával, haajja é?!

      Törlés
  3. Ez a rózsaszínes árnyalat pedig valami romantikus érzületed a kinyilvánítása önnönmagadról, vagy a hölgyek várása, tisztelete ilyeténképpen ebben a rózsaszín budoárban, mely a fehér falú tanyának egy szeglete?
    Amit Zsóka ír az nálam is jelentkezik: csúszkáltatom a csúszkát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszerűen, nem akartam fekete-komorat! :) Gondoltam, és jól sejtetted a karcintásodban, hogy a hölgyek lölkülettyire való apellálásom, a magam szüvcsakrájjátul indítatván eset meg efféleképpen. Magyarint, még az is beleszólt a dologba, hogy így látom legjobban a bötűket, és nem fárasztja a szömöm világgyát söm... Mondjuk úgy, Várdai paparigo Lajos, széplölkű muskátlis tanyájának, hölgyvendégváró boduárgya lészen ez itten, és ezen túl! :)) Amúgy nem tetszik? :( Csúszkám köszöni a csúszkátatását! :))

      Törlés
    2. Papus,csak csendben mondom - lehet hülyeség - de én ugy tapasztaltam nálam, hogy ha egy nagyobb méretü képet rakok be, akkor csinál ilyesmit, pld. most a beköszönő képed (a lovacskás) sokkal nagyobba látszik mint eddig, azaz lassan már csak 1 ló lesz a képen, szerintem ha ezt lekicsinyitenéd, talán megjavulna.
      Már csak egy kérdésem van, mert ugye rend a lelke mindennek, az órát mikor akarod beállitani??
      Pusszancs!

      Törlés
    3. Zsókám, a monitorod képfelbontását beállítotad már nagyobbra, ahgy előtte is már kértem tőled? Nálam, teljesen normál módon minden látszik... Kérdésem, korábban, azaz az előző verziónál rendben látttál mindent, mert a kép akkor is ugyanekkora volt! Hidd el, nem hízlaltam őket ! :))) De, a próba kedvéért, megpróbálom szűkíteni az oldal arányokat, tán akkor, nálad is rendben lesz. Milyen óráról beszélsz angyalka? :))

      Törlés
    4. Bocsánatot kérek, hogy hol itt hol ott válaszolgatok, de ugye ott válaszol az ember ahol kérdezik.
      Lacikám az előző verziónál is ezt tapasztaltam. Én nem tudok állitani a képfelbontásán, - miért van olyan?:)))) - nekem ennyi sajnos a tudományom, ha rátalálok biztos megtettem volna! Az óra kérdése: a nevünk mellett ahogy adjuk a választ, kiirja, hogy mikor keltezett az üzenet, na Neked éjjel is délelőtti időpontot ir ki, erre gondoltam.
      Egyébként gyönyörü lett az oldalad, kérlek most már ne babráld!:))))))) Puszi.

      Törlés
  4. Ha, a képernyőre kattintasz a bal egér gombbal, akkor a menűben találhatsz olyat, hogy tulajdonságok, vagy képernyő beállítások, attól függően, hogy milyen az operációs rendszered. Itt, lehet beálítani a képernyő felbontását. Ha a legnagyobbra állítod, akkor sokal több ráfér a képernyődre, igaz, kicsit lassíthatja is a gépet, ha nem elég gyors alapból. A bejegyzés időpontját én még nem jöttem rá, hogy befolyásolhatnám. A rendszeridőm teljesen rendben van! Jól van, egyenkőre hagyom így, pusszancs! :))

    VálaszTörlés
  5. A csúszkát már nem kell csúszkáltatni, úgy van rendben a méret, ahogy a nagykönyvben írva vagyon!:-)
    Az idő beállításról ennyit, remélem nem esem túlzásba, amúgy kinézek belőled mindent, ha újra kérdés lenne:-)))
    Szóval:
    -Beállítások
    -Nyelv és Formázás
    -Időzóna
    -(GMT+01:00) Budapest

    Ha nem ezt rakod be, még a végén a Costa Ricai ( vagy egyéb) időpont szerint nyilatkozunk meg eme fényesen szép budoárban!:-)Bár ki érdekel az idő, ha a kellem és a társaság jelen van!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én inkább, Honolului időt választanék! :))) Köszi az infót, beállítom! :) Látod, ezért kellenek az okos nők, hogy a technikai "zsenik" agyát helyretegyék néha! :)))

      Törlés
    2. Végül is, melyik időzóna volt, megjegyezted, vagy mindegy?
      Az agyhelyretevés kölcsönös a hímneműekkel.Oda-vissza! Ki van ez találva!

      Törlés
    3. A fene se emléxik már rá! A lényeg, 8 óra plusszal dolgoztam eddig, esetleg visszakerehető! :)) Látod, ezért van mínusz is (én) és plusz is (Te)... Én, lerontalak a tanyasi nívóra, ha nem vigyázol vele! :)))

      Törlés
  6. Rendszeridőd lehet rendben, ha nem piszkálgatod meg azt, amiről fentebb írtam. A kettőnek jelen esetben nincs köze egymáshoz. A blogspotnak saját órája vagyon.
    A segítőszándék íratta le velem ezt az "oktatólagos" szöveget az előbb.:-)
    Jó éjt, mindjárt reggel. Tegnap 3 kávét nyomtam be( okokra nem térek ki), most bezzeg kuruttyolok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már az előbbi posztomban meakulpáztam emiatt! :)) Köszi szépen, nagyon kedves és aranyos vagyol! :) Máskor ne igyál 3 KV-t, 4 is elég lesz! :))) Pá, és pusszancs!

      Törlés
    2. Nem kell bocsánatot kérni! Belőlem előjött a tanár, és ilyenkor pontokba szedve inkább magyarázok, mert nem tudom mit tud a nebuló!

      Törlés
    3. Nendamááár! Beállította pontosra az időt a Blogspotban is a Papa, mert a pontos rendszeridő ezeknek nem elég ám! A Blogspot saját machinálást is igényel!
      Előkelő egy csapat!:-)

      Törlés
    4. Hát, aki tud, az tud! :)) Igaz, 2 nő is kellett hozzá! :)))

      Törlés
    5. Szentigaz! Ez a "papa" nevű nebuló meg, mindig rég másfelé kószált eddig, ki tudja mennyit felejtett azóta! :)))

      Törlés
  7. Én csak jövök, megyek, sehol senki. Évikével jövünk minden nap, de uj bejegyzés sehol. Lacikám meguntad? Persze tudom a hétvége most mással telt, ez látod kiment a fejemből, ugy hogy vissza az egész, elnézést kérek. Jövő héten ujjult erővel hajrá! Puszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsókám kedves! Dehogy untam meg a blogírást, csak nem minden nap van az ember olyan passzban, hogy esetleg, mások számára is érdekes dolgot tudjon írni. Persze, az is áll, amit írtál, hogy más, egyéb teendők is vannak emellett, ahogy másoknak is... Közben fotókat szereksztek, töltök fel a SkyDrive.re is. Tudod, a Windows Live tárolóhelye. Neked vannak ott dolgaid? :)) Elég szép tárhelyméretet biztosítanak, és én élek vele. Ide is archiválom a fotóimat, mert mit lehet tudni, mikor melyik tárhely szűnik meg, válik fizetőssé. A 2012-es esztendőt töltögetem éppen. Szóval, ne aggódj, amikor jön, itt lesz! :))) Puszi, és szép estét Nektek! :)

      Törlés
    2. Zsóka!Lehet, hogy papa új vizekre evez hamarosan, mert kószálós fajta, nem bírja ki egy helyen.:-) Ami nem baj, de én kuckós típus vagyok, már mindenhova nem megyek utána.:-)))
      Ezt a rózsaszín budoárt még megtartom közös találkahelynek, akármilyenre is pingálja ki később!

      Törlés
  8. Hát nemlátjátok kedveseim, hogy jó mélyre eresztettem a gorgonyt? Nem köll belémbeszélni a gyereket! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ***nem látjátok*** *** horgonyt**** Ahh, mit művelek! :(

      Törlés
  9. Tényleg levetette a horgonyt!:-) Ha másfelé is kószál ezt a budoárt, nem hagyja magára.Mi hölgyek pedig itt várjuk, és beszélgetünk.
    Kell egy otthon a blogvilágban is, mely kellően privát szféra, és mégis kinyílik az ajtaja is.
    Gyereket nem beszéltük beléd!:.D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...