Translate

2012. december 3., hétfő

Advent belépő

Csak említésképpen, ma van advent belépő vasárnapja, sorban-rendben a "vas", ha jól tudom, ha nem hát akkor majd, valamely kultúr halandó kiegészít  balga hitemben. Délelőtt még, csak-csak, de dél után már jócskán eleredt. Mamka rágta a fülemet, és én mint, jó férj, enegedtem neki,  betaxiztam a somogyi székes fővárosunkba, kaposnak várába, nevezetesen "Kapozsvárba", Vagy Kaposvárra? :)) Volt két 30%-os kuponunk a Takkóba, és lévén, utolsó lehetőség a levásárlásra, még szép hogy kikötöttünk az nevezett üzletben, mondván Nékem valamiféle farmer kéne, mivel a agyonnyűttem már a kordbársonyokat, mert mindenhova abba megyek. Van is benne igazság, de ez gazság, mert ha egyszer azt szeretem! :))
Fekete nem kell, jelentettem ki rögvest, én inkább valamiféle szürkés kopottas mellé tettem le a garasomat. A fekete, olyan munkásgúnyának tűnt nekem. Hát akkor meg, miről beszélünk, gondoltam a más választása közben, és vonultam is a próbababára, a fülkébe emígyen formán. A kisebbet próbáld először, mondá Mamka, mert hogy olyan fittnek lát elvakultában. Nem talált, mert a második, a nagyobb mérőszámmal jelzett gátyó volt rám éppen jóformán húzható, anélkül, hogy feszelegnem kéne benne, amit ugye piszkosul nem szeretnék, mert ki nem állhatom a kényelmetlenségeket. Ebből is látszik, rossz nő lett volna belőlem,ha genetikailag úgy fordult volna, ahogy nem.
Vittem a fotómasinámat is a váltáskámban, mondván, ha lúd ,akkor kattintok pár káprázatosságot a főutcában. Szürkület volt még, a fények nulla állapotban várták a későbbi gerjesztésüket, a felszerelt dísz cikormányokon. Szóval, nihill, azt meg akkor miért?! Ahogy vittem, úgy hoztam is az masingeremet néznivló hijján, mert mért kattintsak feleslegesen. Már jócskán alábbhagyott nálam a mindenáron mindent lefotózni indíttatásom, de azért gyakran meg is bicsaklik, ha rám jön a vadász szenvedélyem.
Rövid Lidlis betérővel, irány haza, de már szakadt a havaseső szakmányából. Este aztán átváltott a csapadék sínváltója hóra, és abbéli alakban rendezte át a táj képét fehérre formázva azt.
Nemrég voltam  kint egy kicsit szórakoztam ,  eltoltam a járdáról és a kijáróról a 2 centis hólatyakot.
Ennyit mára, csak, hogy szó ne érje a ház elejit a passzivitás mivoltát tekintve efféle képpen.

Kép nincs, elfogyott! :))

14 megjegyzés:

  1. Szóval, biz én hiányolom a képeket, most amikor a téma az utcán hever, itt maradt az oldal mesztelenül, naháttt! Ma reggelre volt betervezve, hogy szemrehányást tegyek a "kihalt" oldalért, az ember gyereke csak potyára kullog ide napjában ötször is, sehol semmi. Na, de reménykedek benne, hogy a hideg beszorit, és ide is eljutsz, valóban már annyi helyed van, hogy magad sem tudod követni, TESSÉK NÉHA HAZAJÖNNI!! Na ezt jól megmondtam!:))
    Szóval aztán megkaptad-e azt a gatyót amit szerettél volna? Mindig a nőket szidják a vásárlás miatt, na de aztán Isten mentsen meg bennünket férfiakkal vásárolni, mert maga a borzalom az!:))
    Felén még nincs "tél", csak a budai oldalon - már megint nekik jutott a szépből - itt a Váci ut és Lehel ut között maradt az eső, legalább a port elmossa egy kicsit.
    Gondolom beindul Nálatok is a készülődés karácsonyra, amihez türelmet és jó hangulatot, békességet kivánok Nektek.
    VÁROM VÁLASZÁT, MARADTOK TISZTELETTEL!
    (Na mit szólsz??:))) )


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudtam én, hogy írnom kell mert Bözyenénje, hátraköti a sarkamat najd, mind annak idején a tanyán is, PŐipitér lölkömmel egyetemben tették, és ölég az hozzá, hugy nem is alaptalanul olykor! :)) Na, ne már Zsókám! Hol vagyyunk mi a nőkhöz, a vásárlási szöszölést illetően. Én ránézek, oszt vagy igen, vagy nem! Pénztár, és ki a boltból, ellentétben a szebbik nemmel, nemdebár? :))) Ne búslakodj, hamarost odaér Pestre is, aztán hömbölöghetsz is benne még! :))) Annyi esett, hogy már, részben el is olvadt, kicsit kipucolta alevegőt is. Adott munkát, de beszédtémát is nekünk! :) HOGY AZ A VÁLASZTÉKOS SZÉP SZŰZMÁRIÁJJÁT NÉKI, MICSODA ÚRI BESZÉDET TECCETT ITTEN LENYOMNI KIGYÖDNEK! :)) Pussz: Laci, aki Lajos is volt hajdan, amég ki nem mosakodott a tanyábúl kifolyólag, a publicum tisztölettyire képpen! :)) (Azért sem olvasom vissza, tessék megfejteni!) :)))

      Törlés
  2. Miért nincs javitó funkciója, szégyenlem magam, ennyi hibát elkövetni, és nem tudom kijavitani. Mi ebből a tanulság nem utólag, hanem elküldés előtt kell elolvasni Babócsai néni!:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már én is füstölögtem előzőleg emiatt, de hát ez így van! Jelöld ki a szöveget és töröld ilyenkor, és illeszd be, egy új hozzászólásba, ahol javíthatod a hibákat. Kár, ezért a kis hiányosságért! Van, hogy én is össze-vissza írok, de nincs humorom utána javítani, hiszen bárki járhat így! :))

      Törlés
  3. Én sem szeretek vásárolni, de néha azért kell!
    Szöszmötölni sem szeretek, de néha kell hogy szöszmötölve keresünk! Kell, mert ha nem tesszük akkor így járunk: A férfiember az első boltban nem találja azt ami kell, huss, illa berek-nádak erek, s már ott sincs. Utána hallgathatjuk, az ipar és a kereskedelem árnyoldalainak válogatott szavakkal való illetését, ráadásul nem lett meg a hőn óhajtott holmi, s kezdhetjük az elején az egészet.
    Ez rám és a környezetemre érvényes, biztos vannak másfélék is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szervusz Adelid! Mi "ismerjük egymást". Tőled tanultam a sülthab készitését, én vagyok "badicseva" Évike "internetes anyukája"! Én szoktam a tablótokat csinálni találkozások előtt. Igy talán már rémlek!:)))
      Örülök, hogy régi Barátomat látogatod, kell is, mert másképpen nem megy neki, mármint a blogirás, kell egy kis noszogatás, de azt hiszem ezzel sokszor vagyunk mi is igy. Olvasgatom a Te irásaidat is, sokat "kirándulok veled", nagyon tetszenek az irásaid, a kirándulásokról a beszámolóid, nagyon olvasmányosak. Már Évánál láttalak többször, Ő is a régi barátaim közé tartozik.
      Kellemes Adventi heteket kivánok Neked.
      Elköszönök, nehogy Papa, azaz Lajosom, vagy Lacika megelégelje, mert még megkapom, hogy nyissak magamnak egy saját blogot és ott pletykálkodjak. No persze csak viccből, mert Ő ilyen hála neki, mi meg néha vesszük is a lapot, tehát nem alapból vagyunk sokszor ilyen l....tek ám! Puszillak.

      Törlés
    2. Mi már csak az ilyen Nexusot "szeressük"! :))) Látom, szépen összgyövünk itt néha. Úgy is köll, és jól mondá Bözsenénnye, köll az ösztönzés, mee, akkó ehanyatlunk, mint szerospistabá a korcsma előtt! :)) Dejazé, hiányzik ám itt még valaki, aki csak ritkánn rikkant idebent, mint a rigó. Na, nem a paparigo, mee, az rövéd "o"! :)) Kitanájjátok é, ho kija! :)))

      Törlés
    3. Üdvözöllek Zsóka! Igen, már hallottam az internetes anyukáról. A tabló pedig fent van a blogos falamon a többi ajándékkal együtt, csak évszak szerint változnak. Tehát mi már tényleg ismerjük egymást.

      Papa: nem tudom kit hiányolsz, de majd elárulod! Akkor majd én is bökdöslek néha a blogírást illetően!

      Törlés
    4. Remélhetően a talány felőli kérdésed csupán költői, a megfejtés az oldalon lakozik, igaz, nem könnyű magvát találni, csak úgy! :))

      Bízom benne, a "Papa" szót, nem öregségemre célozván ejtetted emígy! :)) A papa, a régi WindowsLive-os nick nevem csupán, amit máig is előszeretettel használok egyéb helyütt is... Ja, hogy miből lett a "paparigo"? Na, ez az igazi talány, amit nem fejt meg a lány! :)) Puszi, és szép estét Neked Lidikém! :)

      Törlés
  4. Te sem szeretsz? Na hiszen! :)) Azt hittem, minden nő imád vásárkodni... Szerintem Te is szeretsz, csak nem töltesz annyi időt egy helyen! :)) Örülök, hogy meglátogattál! Puszi Lídia! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor szeretnék, ha lenne rá elég(sok) pénzem. Mivel nincs, így meg kell mondjam eléggé nem szeretem azt a játékot űzni napokon keresztül, hogy hol találok olyan cuccot, ami árban sem a magas égben van, ráadásul tetszik is, jól is áll.

      Látogatni is foglak, még rám is unsz. Az irkálást azért nem fogom túlzásba vinni.

      Törlés
    2. Annyi pénze, csak keveseknek van ma kis országunkban, miből gondtalanul, számolatlanul tudunk vásárkodni, kiélni ily fajta kényszereinket. Senkinek nem kell túlzásba vinni semmi dolgát, hát a blogírást sem. Én sem teszem! Nem kell emiatt pironkodnunk egymás előtt. Kinek, hogy! :))

      Törlés
  5. Most akkor az a gátyó jó végül is?:-) Hogy éppen itt nincs kép!!!:-D

    VálaszTörlés
  6. Az a jószagú helyzet, hogy még mindig nem tudom végérvényesen a dolgot, mert Mamkapajti nem varrta még fel a gatyaszárat... Tán, karácsonyra meg lesz! :))) De, bőségre, kényelemre, ha úgy fordul, elmegy faluhelyen! :))) Az óhintott képöt, maj, ha lössz, teccöm prezentányi kiskegyödnek, Pipitér naptyán, kiskeddön! :))) <3 (ez nem kisebb mint három!) :)))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...