Translate

2012. november 7., szerda

Téboly

Mielőtt, agyatokat eldobva menekülnétek innen, megsúgom, mikor -e sorokat ide skercintem, már jól vagyok! Na, nem bolondultam meg, csak a téboly határát éltem meg késő délutáni "békességben"...
Távolabbról indítva a hablatyomat, Kaposvári ügyintézésből és bevásárlásból hazafelé, az úton gyönyörű, mondhatnám, ideális fotófényekben jöttünk folyvást. Már, fentem a fogam. Alig, hogy kiugrok a kocsiból felé, és átvedlem ruháimat, iszkiritty, a leshelyemre, mert ilyen idealitás a fényekben, nem mostanában lészen részem. Néhány katt, kint, hogy dokumentáljam arra járásomat, néhány lövés az etetőre, meg a leshelyemre is, nehogy már ne tudjam bemutatni a nagyérdeműmnek, mirűl is beszéltem én tegnap a madárlesben c. agyvelegemben,  Hisz, 1 kép, szépen mesél.... Szebben, 1000 szónál is, szokták mondani tanult tanyatársaim...
(A fene esne bele ebbe a sz@r kurzorugrálásba, már 3x kellett szöszölnöm miatta!) Kitt-katt, és már bújtam is befelé, egyszemélyesnek is szűk lakólamba, hogy a tárgyakról visszavert fényt leképezzem, az arra kiképezett és fenemód érzékeny lapkámra, a "fémpékező" masinámban. A gyerekekről jutott eszembe, ahogy nevezték ezen ketyerét egykoron... :))
Tolom sejhajom alá a bekészített hokkedlit, állvány fel, objektív kidugva a likon, és várom az izgalmak oltárán kis égi szárnyasaim surrogást, mint égi jelet az exponálásra.
Na, erre a jobb szomszéd felől megkezdődött a zaj zenebonája, a visító körfűrész irtózatos agyrongálása, a sapkám alatti területben. Na, ez nem sokáig zajlódott, csak-csupán a szándokom huzamának végéig felé! :(  Ez még, mindig nem volt elég a fényre ajzott szegény fejemnek, hanem a közvetlen szomszédunkból, nevezzük csak egyszerűen "K-bácsinak", innen meg hatalmas csapódások deszkahajigálások és egyéb ezt kísérő hangos dünnyögések, némi dörmögős káromkodástól kísérve, akár egy zenekari kíséret.
Fűrész visít, hullámzóan és egyre eszementebben, Vasak csörögnek, deszkák dobognak a közvetlen mellettem-levőség mezsgyéjén, szinte kárörvendő mértékben!!!! Szemem guvad, a kijelzőn, ujjam görcsöl a távkapcsoló kioldógombján, pillogóim könnyeznek a kimeredtségtől, és fülembe zúg a kémlelő likak általi léghuzat...
Óh, irgalom attyja ne hagygyj el, feladom! Ugrottam ki,  békére teremtett les-odumból és köpködve tértem be az otthununkba, nem kímélve torkomat, löttyintettem le két kupicányi karcos pájinkát, hogy lenyugtassam felajzott idegzetemet.
Hát ennyit, a folytatásról, rémálom lett belőle...
Akáctönkre helyezett saját-kezű etetőm

Ez a kis kosár, amire várom kismadaraimat

Oldalkost, K-bácsi irányában, blick a 
kis-kosárra, és a csúcsos etetőre

Jobb oldali szőlőlugas sor, mellette fiatal almafa
Na, ez az 1 sikeredett, félig-meddig.

Elárvult kosárka madár nélkül

7 megjegyzés:

  1. Lacikám ez ám a méreg! Sajnállak nagyon, mert tényleg egyre kevesebb lesz az ilyen napfényes idő a fényképezésre, meg hát azért kedv is kell hozzá, most minden együtt volt, de a szomszédokat nem kalkuláltad bele, még a madárkák sincsenek hozzászokva a zajokhoz, talán majd később már bátrabbak lesznek. Addig meg várunk türelmesen, és megleszünk a tavalyi képekkel.
    Látom senkinek nem sikerül a hangulatjelek berakni, csöndben mondom, talán a beállitást kellene megnézni, nincs-e letiltva, de hogy őszinte legyek, máshol sem nagyon találkoztam a blogokban velük. Talán jobb is, nyugodtabb a "környezet" igy.
    Papa egy kicsit jobban van.
    Sajnos rajtam állandóan az álomkór van, igy lassan megyek csicsikázni. Egyszerüen ezt az óra átállitást nem tudja megszokni a szervezetem. Puszikálok mindenkit,kezeket a paplanfőlé, jó éjszakát.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hamar elfelejtetem a mérgemet, nálam nem tart sokáig, hál istennek az ilyen! A fűrésszel még megbarátkoztak volna, mert folyamatos volt, de a deszkadobálás hirtelen puffanásai, rám is majd a frászt hozták, olyan közelről jött... Nem izgulok, ezek úgyis csak, amolyan előkészületi belövések. A hely és a körülmény megszokása. A havas környezetet szeretem leginkább a madarak fotózásánál, remélem, lesz hó is még! :)) a Papának lóbalzsamos jó estét, neked meg nyugodalmast kívánok kedves Zsókám! :)

      Törlés
  2. Ennél már lejjebb nem is lehetnék. Jöttem panaszkodni, megpróbálom rövidre fogni! Reggel a Fiam telefonál, hogy nincs a kocsija. Ezek szerint mondom ellopták. Én ugyan tegnap reggel láttam kifordulni egy platos kocsit, amin volt egy bordó autó, reggeliztünk és az ablakunk pont a fiamék házára néz, azt mondja J. áh, miért pont azt vinnék el, egy Dewoou Reser volt, ebben maradtunk, mára kiderült, hogy én láttam jól, akkor vitték el. Aztán kezdődött a nyüzsgés, telefon a Rendőrségnek, pillanatok alatt itt voltak, majd kiderült - minden féle modern ketyeréjük van, beüt egy két adatot, és már jön is a válasz - a kocsit az Önkormányzat szállitotta el, mert állitólag lejárt a müszakija. Telefon önkormányzatnak, ők ilyet nem tesznek, udvariasan elmondták kit keressek a Területfelügyelőségen, igen mondják ők szállitották el, - szerintem lopták - minden értesités nélkül elvitték, a kocsitól 2 m-re volt a kaputelefon, hogy felszóltak volna, hogy ugyanmár ne keressék a kocsit mert elvittük. Még, hogy ők értesitették a fiam, mondom semmi féle értesitést nem kaptunk, hát a szélvédőre tüztek papirt! Hát hallottatok már ilyet, mondom és ha elmossa az eső, vagy lefujja a szél, vagy egyszerüen valaki lecseréli a saját értesitő papirjára?!
    Szóval már 20.000 Ft-ért itthon is van a kocsi. De mire én ezt végig csináltam, azt hittem agyvérzést kapok. Azt mondja valamelyik, ilyenkor azt kell csinálni, hogy kéthetente át kell egy másik helyre állni a kocsival, és akkor ujból kezdődik a 15 időintervallum, majd megint máshova állni és ezt akár 2-3 évig is lehet csinálni, akkor nem viszik el a kocsit, mert mozgásban van. Akkor gondolom, meg azért büntetnek meg, mert müszaki vizsga nélkül mozgok a kocsival, de ezt csak én teszem hozzá. Szóval ki van ez találva. Ja és a kocsin még ráadásul a rokkant jelzés is rajta volt.
    Ilyen lelketlen világban élünk, nem tudom hány bőrt akarnak még a rokkantakról lenyuzni.
    Mára nekem ez volt rendeltetve, gondoltam valakinek elpanaszolom, elnézést, hogy Ti lettetek a kiválasztottak. Talán holnapra jobb dolgok történnek velem. Puszillak Benneteket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsókám, gondolom, már megnyugodtál kicsit ezután a hajcihő után. Most végül is, mi volt az ok? Rossz helyen parkolt a fiad? Mert, ez esetben, tán még érthető is az sumák, sunyi eljárásuk részben! A lejárt műszaki senkit nem jogosít fel tudtommal, hogy elvigyék a kocsit bárkitől is. Ez esetben, ha részt veszek a forgalomban, és elkapnak, akkor perkálhatok, és "csak" ennyi! Nem irigyellek, hidd el, a hivatalok, mind hatóságosdit játszanak, csak fenyegetni tudnak. Elképesztő ez a huszonegyedik században! akkor nem beszélve még, a 20 Ft-ról, ami azért egy nyugdíjasnak elég nagy érvágást jelent, hát még egy rokkantnyugdíjasnak! Azért a helyedben, megkérdeznék egy jogászt, mit mond erre, mert szerintem jogtalanság történhetett, és ezt a pénzt, jó lenne visszakapni!
      Én meg most legújabban, azon mérgelődöm, hogy az autól-izing finanszírozóm szarakodik velem, és nem első alkalommal. Már megint jött a papír, hogy elmaradásom van, holott, ők emelik le a folyószámlámról szerződés alapján. Állítólag, törlődött a megbízásom a bankomnál, holott az internetes bankfiókomban, feketén-fehéren látható, hogy aktív, és élő a az inkasszó megbízásom. Online, a bankomnak is írtam, most a válaszukat várom, talán már ott is van, mindjárt meg is nézem... Szóval, csak mi, a kisemberek tévedhetünk, csakis nekünk kell loholni, ha hiba keletkezik, még ha, az ő hibájukból is. Szép estét kívánok: Laci

      Törlés
    2. Lacikám ment a hamuka, hogy lejárt a müszaki vizsgája, meg hogy több hónapig nem mozgott a kocsi, stb. Az igaz, hogy lejárt a müszakija márciusban, de ehhez a területfelügyelőknek semmi köze nem kellene, hogy legyen, nekik volt. Az önkormányzattal beszéltem,hétfőn be kell mennünk, és adnak valami krizis segély a hazahozatalhoz, ugylátszik ők is ugy érzik, hogy valami nem stimmel. Egyenesen a szervizbe vitette J. a kocsit, hogy csinálják meg a müszakit és adják el. Eddig ennyi.Puszika.

      Törlés
    3. Biztosan jól melléfogtak, mert semmi közük nem lett volna a kocsihoz. Mi az, hogy nem mozgott a kocsi! És? Tán elő van írva, hány kört kell menni naponta a háztömb körül? Őrület! Jó éjt és pusza Neked is Zsókám!

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...