Translate

2012. november 13., kedd

Igazolás, vagy önigazolás?

Aki régebbről ismer, megszokhatta már, hogy nyughatatlan emberke vagyok, mindig keresek valakit, vagy valamit, tán, magam sem tudom pontosan mit is.
Hogy a viszonylagosan beállt nyugalmamat ne hagyjam sokáig parlagon heverni, ismét új dologba kezdtem, hiszen az élet sem más , mint az új dolgok keresése. Néha akkor is, ha erre nincs is igazán szükségünk, csak , hogy igazolva lássuk ebbéli törekvésünket. Mondom újra magamnak, Laci, kielégít téged a Facebook és a Picasaweb-kontra fotó mustra? Tudjuk mind, ezek az értékelések a fotókat illetően is csak a barátságról, udvariasságról szólnak, mint sem a tényleges értékekről, a minőségről.
Tehát, hajtott a "vérem" új kihívásokra , vagyis a fotózási atitüdöm  eredményességének igazolására, egyfajta önigazolásra, tudok e egyáltalán már valamit, vagy csak erőltetem a dolgot? Egyesek szerint jól, mások szerint ez kérdéses...
A Facén láttam egy Fotoamamtőrök  csoportot, és ott a linket, egy önálló Amatőr Fotósok Társasága c. oldalról, ahova nyomban regisztráltam is.
Nem mintha, nem kenték volna már a szájam szélét az ilyen és hasonló helyeken pöffeszkedő, profi és fél-profi  önjelölt fotósok, de tényleg vannak igazi profik is. Ilyen fotós site-ok, a Fotósok Világa, Fotózz.hu, vagy a FotóAréna is ( FOTOHÁZ FotóArána ). Egyszóval ezeken a helyeken lehetsz, maximum szép, de okos nem a fotótudományokat illetően. Ízekre szedik rögtön az ide betérőket, úgy hogy, talán örökre elmegy a kedvük, az efféle úri huncutságoktól.
Az amatőr Fotósok Társaságában, azért sokkal moderáltabb, vagy kulturáltabb a helyzet, mint az előzőleg felsoroltakon.
Azért, itt is nekiesnek a frissen beregisztráltaknak, és próbálják azonnal helyretenni a rangsorban, vagyis a végére. Szó mi szó, ebben a társaságban azért lehet tanulni is, mert van segítőkészség, a kritikán keresztül is, tehát pozitív a kicsengése a fotók megmérettetésének. Ezt a helyzetet ízlelgetem most, mit lehet tudni, talán még csipegetek is fel valamit, hátha megtalálom azt a bizonyos igazolást, a továbbot illetően.

Egyik feltöltött fotóm, a "Gondos kéz" címmel

12 megjegyzés:

  1. Amatőr szemmel nézve mi kell ennél a képnél több, ilyen kedves, érzelemmel teli képet rég láttam, pedig Nálad a Család mindig is előtérbe van, de ez a "Segitő kéz" fantasztikus. Tudod, ha gondolod, hogy még hiányoznak ezek a dolgok a tudományodból, és kedved van hozzá, nosza rajta csináljad, a tudományt el nem veszik Tőled.
    Évike biztosan több tanácsot tud adni. Olvastam, szegénykém összeszedett egy jó kis influenzát, innen is jobbulást kivánok neki.
    Mi még mindig a kocsi témával vagyunk elfoglalva, talán ma a végére érünk.
    További szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kedvességedet Drága Zsókám! Végtelen nagy öröm nekem, ha ilyen szépeket írnak mondanak a fotóimról, mint itt Te is teszed. Biztosan nem azért írod, hogy hízelegj nekem, mert miért is tennéd, hiszen régtől fogva ismerjük egymást. Barátoknál, az őszinte szó a legtöbb, mi adható! :)) Én is tudom, és érzem is, hogy mára, azért egészen elfogadható fotókat tudok készíteni.... A Ti kedves elismerésetek mellet, azért igénylem az un. "szakma" véleményét is, ami segít a továbbjutásban. A fotózás mára, hobbiból szenvedéllyé változott, és ezt tudod már más kategória! :)) Nem tanácsot kérek, csak leírom ide aggályaimat, reményeimet. De, ha van véleményetek róla, akár tanácsként is szívesen meghallgatom, elfogadom..
      Évikénél, már tegnap jártam, és ott jobbulást is kívántam neki! Remélem, mára már jobban van, tán még az internetre is be-benézeget.. :) Szép estét, és az ügyetek, mielőbbi pozitív lerendezését kívánom: Laci

      Törlés
  2. Alakul Évike,:-) de már a mély férfiasan beteg hangja, kezd helyrejönni, és a saját eredeti női hangszínét visszanyerni. Húúú, de pocsék volt múlt hét, és még mindig van pár nap, hogy végleg helyrejöjjek. Nálam egy ilyen influenza minimum 2 hét, de inkább 3.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy, férfiasan rekedtes női hang, akár még vonzó is lehet, a maga különlegességével! :)) Elhiszem, hogy inkább, már szabadulnál tőle. Sokkal komolyabb dogokat is kibírtál már, valld be, hogy jó volt otthon betegnek lenni, kicsit kényeskedni is... Rendbe jössz teljesen! :))

      Törlés
  3. Én már a magam örömére akarok pár ( sok!)képet kattintani, semmiféle megmérettetés nem vonz, és semmilyen fotós társaság stb. Az csak stresszel jár, mert az én gépemmel csodát nem lehet csinálni,m de ezt én nem vagyok mindig elmondani.
    Tanulni meg tanulok úgyis, ami innen onnan rám ragad.Jó, jó, tudom, a témalátásomat szokták dicsérni, de én úgyis hangulat és emlékképeket csinálok. Nekem ez elég, nem akarok értékelve is lenni.
    Édes ez a kis csaj!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gép minősége, majd hogy mellékes egy bizonyos szinten már. A Tiéd meg egy kis erőmű, úgy ontod vele a szebbnél-szebbeket! :) Komoly! Van ott is, nem kevés, ki kompakttal "muzsikál", és nem is akárhogyan. A Te fotóid, és most nem szemből dicsérés tipikus esete forog fenn, simán megállnák a helyüket. Elképzelhető, egy idő után, én is ide lyukadok majd ki, ahova Te itt próbálgatsz... :)) Te sokkal szerényebb vagy, mint amit kéne mutatnod, minden szempontból! :) Nekem is nehéz eldöntenem, hogy szép emlékképeket készítsek e, vagy próbáljak befurakodni a profi fotósok elefántcsont fellegvárába... Nem hiszem, hogy valaha is sikerülhet, de a tanulás szempontjából, jó ha itt sete-pertélek a partvonal környékén.

      Törlés
    2. Jó tanulást kívánok!
      Az automata gépemmel készült képek minőségén javítgatnom kell, ez látszik, is, kell is. Ez is lehet élvezet.

      Törlés
    3. Évikém! Nem csak az automaták eredményén kell javítani, hanem mindegyiken, ha egy picit is igényesek akarunk leni. Igen, tulajdonképpen a szerkesztés nyújtja a kreativitás lehetőségét. A fotók lényege , a meglátásban van, a gép, és a tudás, kellékek hozzá! Neked, nagyon jók a meglátásaid! :)

      Törlés
  4. "de ezt én nem vagyok mindig elmondani."
    Kimaradt a "hajlandó" szó.
    Nem vagyok hajlandó elmondani.
    A Picasaba is úgy keveredtem, hogy azt hittem, én ott csak tárolni fogok képeket, aztán egyszer csak elkezdtek elemezgetni...:-)
    Majdnem elmenekültem!:-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is kell hajtogatni ezeket! A kellem, a magunk és barátaink gyönyörűsége a lényeg. Biztosan rám is céloztál az elemezgetőknél! :))) Volt ilyen megvallom. Sok butaságra ráadja az ember a fejét olykor, utána hiába szánja-bánja már! Szeretném, ha többet mutatnád "magadat2 a Picasában, és a Google + ban is! Pussz: papa

      Törlés
  5. Válaszok
    1. Persze, hogy nem! De, attól függetlenül eltaláltál véletlenül is vele! :))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...